11 Nisan 2015 Cumartesi

EVDE BİBERLİ EKMEK YAPIMI


EVDE BİBERLİ EKMEK YAPIMI




Hataylı hanımların şahane yaptığı bir ekmek özellikle tandır başında yenilirse
 tadına hiçte doyum olmaz.Ama malum tandırı her zaman her yerde bulamıyoruz
canımız isteğinde evde de yapabileceğimiz değişik bir lezzet nefis kekik(zahter)kokusuyla


Malzemeler:
3 su bardağı ılık su
yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya 
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un(hamur ele yapışmayan kıvama gelene kadar
un ekleyin)
kekik
yarım su bardağı zeytin yağı 
300 gr lor peyniri
çörek otu 
susam
4 yemek kaşığı biber salçası

 Hazırlanılışı:
İlk olarak derin bir yoğurma kabına ılık suyu instant mayayı
tuzu ve yağı ekleyip karıştırıyoruz azar azar unu da ekliyoruz hamuru yoğurup dinlenirken
başka bir kasede biber salçasını zeytin yağını çörek otu susam ve loru da karıştırıp bir harç elde ediyoruz
Hamuru tepsi büyüklüğünde açıp yerleştiriyoruz üzerine hazırladığımız harçtan sürüp fırına 
veriyoruz 180 derecede pişiriyoruz
AFİYET OLSUN




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder