BAZLAMA İLE PİZZA YAPIMI
Difriziniz de muhafaza ettiğiniz önceden yapılmış ya da çarşıdan aldığınız bazlamalarla
yapılabilecek hoş bir tarif
Sabah kahvaltılarına öğlen aralarına isteğinize göre çeşitlendirebileceğiniz
porsiyonu küçük servisi kolay pratik bir pizza
BAZLAMA İÇİN:
6 su bardağı un
yarım paket yaş maya
2 bardak ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
Maya su ile biraz yumuşatılır daha sonra elenmiş un tuz ilave edilir su yavaş yavaş katılır yumuşak bir hamur elde edilir en az bir saat dinlendikten sonra istediğiniz kalınlık ta açabilirsiniz ısıtılmış tavada önlü arkalı pişirilir
PİZZA SOS İÇİN:
1 yemek kaşığı salça
su
kekik
karabiber
pul biber
sıvı yağ
koyu kıvamlı bir sos elde edin bazlamaların tabanına
sürmek için kullanılacak
ÜZERİ İÇİN:
Sucuk
kaşar
mısır
zeytin
kırmızı biber
HAZIRLANILIŞI:
İlk olarak bazlamanın tabanına hazırladığımız sosu sürüyoruz
sonra dilediğiniz malzemelerden serpiştiriyoruz kaşar serpiyoruz
fırına veriyoruz kaşar eridikten sonra afiyetle yiyoruz:))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder