HUMUS
Hepimizinde bildiği gibi humus genellikle hatay ve o yörelere
ait bir lezzet diger yemeklerin yanında yapılabilecek hoş bir meze türü süpermarketlerde
nohut unu olarakta satılır pratik yapılışı da vardır fakat ben ev usulu olanını daha
cok seviyorum deneyin sizde farkı göreceksiniz
Malzemeler:
yaklasık 300 gr nohut
3 veya 4 yemek kaşığı tahin
1 yemek kaşığı limon suyu
yarım çay bardağı zeytin yağı
bir çay kaşığı kimyon
istenilen miktarda tuz
Hazırlanılışı:
Öncelikle nohutlar düdüklüde iyice haşlanmalı
(Nohutlar bir gece önceden sıcak su ile ıslatılmalı )
haslanan nohutların kabuklarını soyduktan sonra rondada çekilmeli rahat çekilmesi açısından ara ara birer yemek kaşığı
haşladığınız nohut suyundan eklerseniz
bu humusa kıvam verir biraz çektikten sonra aynı kaba önce tahini sonra limon suyu tuz ve kimyonu
ekleyip bir tur daha çekelim en son olarak iri taneli olmaması için blendırdan geçiriyorum dahada
pürüzsüz oluyor servisi düz bir tabağa yaydıktan sonra üzerine zeytin yağı döküp kimyon
domates ve turşu ile süslüyoruz.
Şimdiden Afiyet Olsun:))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder