KAŞARLI KURABİYE
En az kandil simidi kadar gevrek ve onun kadar lezzetli bir kurabiye
bir farkla akışkan kaşar dolgusuyla lezzeti ikiye katlıyor mutlaka denemelisiniz
Malzemeler:
2 adet yumurta(bir tanesinin beyazı üzerine sürülecek)
125 gr margarin
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı mahlep
3 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
yarım su bardağı yoğurt
2 ya da 3 su bardağı un(az gelirse ekleme yapabilirsiniz)
1 su bardağı susam
iki tatlı kaşığı çörek otu
Hazırlanılışı:
Derin bir kapta yumurtayı margarini şekeri yoğurdu ve sıvı yağı özleştirelim
daha sonra sirkeyi mahlebi çörek otunu kabartma tozunu unu da eleyerek azar azar
ekleyelim ele yapışmayacak kıvama gelince ceviz büyüklüğünde bezeler elde edelim
tek tek önce yumurta akına sonra susama batırıp tepsiye dizelim en son olarak ortalarına sarımsak dövme aparatıyla minik çukurlar açıp fırına verelim çıkmaya yakın küp küp doğradığımız kaşarları
çukurlara yerleştirip tekrar fırınlayalım miss kokulu kurabiyelerimiz hazırr
AFİYET OLSUN.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder