15 Mayıs 2015 Cuma

KAŞARLI KURABİYE


KAŞARLI KURABİYE


En az kandil simidi kadar gevrek ve onun kadar lezzetli bir kurabiye 
bir farkla akışkan kaşar dolgusuyla lezzeti ikiye katlıyor mutlaka denemelisiniz

Malzemeler:

2 adet yumurta(bir tanesinin beyazı üzerine sürülecek)
125 gr margarin
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı mahlep 
3 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
yarım su bardağı yoğurt
2 ya da 3 su bardağı un(az gelirse ekleme yapabilirsiniz)
1 su bardağı susam
iki tatlı kaşığı çörek otu

Hazırlanılışı:

Derin bir kapta yumurtayı margarini şekeri yoğurdu ve sıvı  yağı özleştirelim
daha sonra sirkeyi mahlebi çörek otunu kabartma tozunu unu da eleyerek  azar azar 
ekleyelim ele yapışmayacak kıvama gelince ceviz büyüklüğünde bezeler elde edelim
tek tek önce yumurta akına sonra susama batırıp tepsiye dizelim en son olarak ortalarına sarımsak dövme aparatıyla minik çukurlar açıp fırına verelim çıkmaya yakın küp küp doğradığımız kaşarları
 çukurlara yerleştirip tekrar fırınlayalım miss kokulu kurabiyelerimiz hazırr

 




AFİYET OLSUN.....










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder