AYICIKLI DOĞUM GÜNÜ PASTASI
Oğlumun ilk doğum günü olması sebebiyle annesi olarak ilk
pastasını ben yapmak istedim biraz uğraştırıcı olsa da büyük bir zevkle yaptım
siz de kendi fikirlerinize göre eşinize çocuğunuza değişik harika pastalar yapabilir onları
şaşırtabilirsiniz:)
Pandispanyası için:
5 adet büyük boy yumurta
1 su bardağı nişasta(mısır nişastası)
1 su bardağı un
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
Ara kreması için:
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
vanilya
5 yemek kaşığı şeker
5 yemek kaşığı kakao
3 adet muz
damla çikolata
Üzeri için:
2 paket sade krem şanti
1 paket şirinler figürlü marshmallow
Yapımına ilk olarak pandispanya dan başlıyoruz
yumurta sarılarını krema kıvamına getiriyoruz içine sıvı yağı da ekleyip bir kenara bırakıyoruz
yumurta aklarını şekerle köpük kıvamına gelene kadar çırptıktan sonra yumurta sarılarını ekliyoruz en son olarak nişastayı ve unu eleyerek karışıma yavaş yavaş topak yapmadan spatula
yardımı ile karıştırıyoruz
yağlanmış dikdörtgen fırın tepsisine döküyoruz 180 derecede 40 dk fazla geliyor
tam 30 dk pişiriyoruz
kek pişene kadar ara kremamızı yapıyoruz
Sütü nişastayı unu şekeri vanilyayı da ekleyip muhallebi kıvamına getiriyoruz
Kek pişip dinlendikten sonra
şekil verip kesiyoruz kestiğimiz parçaları ikiye bölüyoruz sütle
ıslatmanızı tavsiye ederim daha yumuşak olur pastanız
Ayıcığın ağzı ve göbeği için ayrı parçalar kesiyoruz
kesim işlemi bittikten sonra folyo geçirilmiş tepsiye keklerin tek taraflarını yerleştiriyoruz
ara kremasını sürüp muzları ve damla çikolataları serpiştiriyoruz
muzları koyduktan sonra kalan kremadan onların üzerine de sürüyoruz ki
kek birbirine yapışsın
kremayı sürüp diğer taraflarını da üzerlerine kapatıyoruz
göbek ve ağız kısımlarındaki parçaları da aynı şekilde yapıyoruz
2 paket krem şantiyi 1.5 bardak sütle çırpın toplamda bir paketin yarısı kadarıyla ayıcığın heryerini beyaz şantileyin
kalan şantinize bir kapta benmari usulü erittiğiniz yarım paket marshmallowu (soğuduktan sonra)
ekleyip karıştırıp mavi rengi elde edin (mavi gıda boyası da kullanabilirsiniz marshmallow katmamdaki amaç ıslak bir şanti elde etmek krem şanti sade haliyle kuruma yapabiliyor bunda ise ikl yaptığınız haliyle kalıyor) hali hazırda bulunan kalıbımın delikli kısmı
ile şekil verdim kalıptan almak isterseniz sanırım artık birçok züccaciya ve ev gereçleri satan mağazalar da var alabilirsiniz eğer yoksa sert bir poşete şantiyi boşaltıp minik delikler açıp onunlada yapabilirsiniz tüm kremalama işlemi bittiğinde çikolatalı top gofret ve damla çikolata ile ağız ve gözünü de yapabilirsiniz umarım bir fikir oluşturmuştur
AFİYET OLSUN:))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder