24 Haziran 2015 Çarşamba

ÇÖKERTME KEBABI (bodrum kebabı)


ÇÖKERTME KEBABI (bodrum kebabı)



Hem kendinize hem misafirlerinize hazırlayacağınız
muhteşem bir tat denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum...

Malzemeler:

300 gr dana eti (julyen doğranmış)ama ben kuşbaşı kullandım
4 adet yeşil biber
4 adet domates
4 adet patates
kızartmak için sıvı yağ
tuz karabiber
1 adet soğan
5 diş sarımsak
1 çorba kasesi yoğurt
kekik

Hazırlanışı:

En az 5 saat önceden etinizi zeytin yağı soğan ve 3 diş sarımsak tuz karabiber ile marine edin 
marine olduktan sonra derin bir tencerede etleri kızartın
patateslerinizi kibrit kalınlığında(orjinali budur)kesin
ben biraz daha kalın kestim ama iyice kuruttum kızartırken
domatesleri ayrı bir tavada az yağda rendeledikten sonra soteleyin içine kekik karabiber tuz
ekleyin iyice suyunu çekince altını kapatın
biberleri de az yağda kızartın (servis için kullanılacak)
yoğurdu biraz tuz ve ezdiğiniz 3 diş sarımsakla karıştırın bir sos elde edin 
malzemelerin hepsini hazır edince ilk olarak en alta patatesi onun üzerine
sarımsaklı yoğurdu onun üzerine domates sosu
en üstede kızarttığınız eti ekleyin
kenarlarına kızarttığınız yeşil biberlerle süsleyin 

NOT:Bu yemeğin püf noktası patatesleri kızartırken iyice kurutmak
(yoğurtla buluşacağı için)
ikincisi ise etinizi iyi seçmek genelde biftek eti kullanılır





AFİYET OLSUN...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder