22 Haziran 2015 Pazartesi

PAMUK PASTA

PAMUK PASTA


Keksiz rulo şeklinde yumuşacık hafif bir pasta
ister dondurun ister yumuşak haliyle tüketin

Malzemeler;

1 su bardağı un+(1parmak un daha ekleyin)
200 gr margarin
vanilya
hindistan cevizi
5 su bardağı süt
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
Kakaolu krem şanti
bir su bardağından bir parmak eksik süt
(şanti için)
2 paket hindistan cevizi
damla çikolata

Hazırlanışı;

İlk olarak tencere de margarini eritin
Üzerine unu ekleyin biraz kavurun unun kokusu çıkınca
Yavaş yavaş sütü ekleyin pişene kadar  karıştırmaya devam edin piştikten
sonra şekeri ekleyin eriyinceye kadar çırpın
Büyük kare fırın tepsisine hindistan cevizi ile kaplayın
üzerine pişen muhallebiyi dökün

buzdolabında dinlendirin soğuyunca üzerine şantisini sürün 
arasına damla çikolatalarını serpin
dolapta dinlendikten sonra çıkarın hafif oda ısısına gelince
parçalamadan büyük bir rulo haline getirin 
buzdolabında streç filmle kapalı muhafaza edin üzeri kurumasın

 AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder