30 Haziran 2015 Salı

İNCİRLİ VE SOSLU TAVUK GÖĞSÜ

İNCİRLİ VE SOSLU TAVUK GÖĞSÜ



İncirli olmasına bakmayın gayet hafif ve besleyici 
bir tarif deneyin pişman olmazsınız

Malzemeler:

1 su bardağı un 
1 paket margarin
1 litre süt
yarım su bardağı şeker
10 adet incir
1 paket büyük boy fındıklı hanımeller bisküvi
1 paket çikolata sos
1 paket vanilya

Hazırlanışı:

ilk olarak kaynar suda incirleri 10 dk kadar ıslatın
derin bir tencerede margarini eritin unu ilave edin unun kokusu çıkana kadar
kavurun sütü ilave edin pişince şekerini  ve vanilyayı ekleyin on dk kadar çırpın
kare büyük fırın tepsisine bisküvileri kırın üzerine pişirdiğiniz kremayı
dökün en üst kata  ıslattığınız incirleri küp küp doğrayıp serpiştirin 
çikolata sosu arkasında yazan tariften yarım su bardağı eksik sütle pişirin


Dolapta soğuyuncaya kadar bekletin servis etmeden önce küçük dikdörtgenler kesin
rulo haline getirin üzerine çikolata sos gezdirin

AFİYET OLSUN....






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder