HAŞHAŞLI ÇÖREK
Yumuşacık puf puf bir çörek miss gibi haşhaş
kokusu ile buluşunca ortaya bu nefis lezzet çıkıyor
Malzemeler:
2 su bardağı ılık süt
10 su bardağı un (bardağınıza göre değişebilir azar azar ilave edin)
1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
1 paket yaş maya
2 tatlı kaşığı şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı (içi için) sıvı yağ
1 su bardağı haşhaş
Hazırlanışı:
ilk olarak mayayı elinizle dağıtın üzerine sütü sıvı yağı ekleyin tuz ve şekeri de ekleyin
unu yoğurdukça azar azar ekleyin hamuru yoğurduktan sonra
yarım saat mayalanmasını bekleyin mayalanan hamuru
düz bir zemine yayın uzatın
6 eşit parçaya bölün bezeler haline getirin herbirini
küçük fırın tepsisi kadar açın aralarına haşhaş ve yağı karıştırıp
sürün altı kata da aynı işlemi uygulayın
Tamamını bitirince yuvarlak katmanlı hamuru uzun şeritler
halinde kesin ve elinizle her iki ucundan da ters taraflara kıvırın
tepsiye biraz uzatarak yerleştirin
180 derecede üzeri iyice kızarana kadar pişirin
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder