7 Temmuz 2015 Salı

HAŞHAŞLI ÇÖREK

HAŞHAŞLI ÇÖREK

Yumuşacık puf puf bir çörek miss gibi haşhaş 
kokusu ile buluşunca ortaya bu nefis lezzet çıkıyor

Malzemeler:

2 su bardağı ılık süt
10 su bardağı un (bardağınıza göre değişebilir azar azar ilave edin)
1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
1 paket yaş maya
2 tatlı kaşığı şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı (içi için) sıvı yağ
1 su bardağı haşhaş

Hazırlanışı:

ilk olarak mayayı elinizle dağıtın üzerine sütü sıvı yağı ekleyin tuz ve şekeri  de ekleyin
unu yoğurdukça azar azar ekleyin hamuru yoğurduktan sonra
yarım saat mayalanmasını bekleyin mayalanan hamuru
düz bir zemine yayın uzatın 
6 eşit parçaya bölün bezeler haline getirin herbirini
küçük fırın tepsisi kadar açın aralarına haşhaş ve yağı karıştırıp
sürün altı kata da aynı işlemi uygulayın


Tamamını bitirince yuvarlak katmanlı hamuru uzun şeritler
halinde kesin ve elinizle her iki ucundan da  ters taraflara kıvırın
tepsiye biraz uzatarak yerleştirin
180 derecede üzeri iyice kızarana kadar pişirin


AFİYET OLSUN







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder