8 Temmuz 2015 Çarşamba

KUŞ YUVASI KURABİYE

KUŞ YUVASI KURABİYE


Elmalı kurabiyeyi misafirlerinize şık bir sunumla
servis etmek isterseniz bunu mutlaka denemelisiniz

Malzemeler:

Kurabiye için:

2 adet yumurta
1 paket margarin
1.5 çay bardağı pudra şekeri
1.5 çay bardağı sıvı yağ
un(ele yapışmayacak kıvama gelene kadar ekleyin)
2 tatlı kaşığı sirke
vanilya
kabartma tozu

Elmalı harç için:

6 adet büyük boy elma
1.5 çay bardağı şeker
2 tatlı kaşığı tarçın
yarım çay bardağı su

Hazırlanılışı:
İlk önce elmaları soyun rendenin kalın tarafıyla rendeleyin
üzerine şekeri suyu  tarçını da ekleyin kısık ateşte hafif karamelize edin
soğumaya bırakın
Derin bir kapta margarini  pudra şekeri ile yoğurun
sıvı yağı yumurtayı ve sirkeyi ekleyin karıştırın unu kabartma tozunu
vanilyayı karıştırın yavaş yavaş ekleyin
ele yapışmayan kıvama gelince un eklemeyi bırakın
düz bir zeminde hamuru açın su bardağı ile yuvarlaklar kesin

kenarları için iki uzun şeritler yuvarlayın birbirine dolayın
kestiğiniz yuvarlak hamurun kenarlarına dolayın ortasına
hazırladığınız iç harçtan iki tatlı kaşığı ekleyin
 180 derece pişirin soğuduktan sonra servis edin
AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder