27 Ocak 2016 Çarşamba

FELLAH KÖFTE




FELLAH  KÖFTE 


Bulgurun yoğurtla  nefis domates sosla buluşmasından oluşan 
nefis mi nefis bir lezzet
(4-6 kişilik )


Malzemeler;

3 su bardağı  esmer köftelik bulgur (normal de olabilir)
2 su bardağı  irmik
3 su bardağı su
2 adet yumurta
1 su bardağı  un
1 yemek kaşığı  salça 
Tuz
Karabiber 
Pul biber
Nane 
kimyon
Reyhan

Sosu için ;
6 tane domates 
(ben yazın  hazırladığımız  konserve domates  kullandım yarım  kiloluk 
olanlardan)
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı  salça  
birkaç  damla limon suyu
7 8 diş  sarımsak 
Nane
Pul biber
Karabiber
sıvı  yağ 


Hazırlanışı;

Bulguru ve irmiği suyunu da ekleyip kısık  ateşte 
pişirin soğuyunca salça yumurta un ve baharatları da ekleyip güzelce  yoğurun sonra fındık  büyüklüğünde  toplar yapıp  ortasına bastırıp çukur  yapın geniş  bir tencerede bol suda  köfteler suyun üzerine  çıkana  kadar haşlayın 
onlar pişerken geniş  bir tavaya biraz sıvı  yağ  döküp yağı  kızdırın sarımsakları ezin yağ  da hafif kavurun  salçayı ekleyin domates  sosunu veya rendelediğiniz domatesleri döküp  bir taşım  kaynatın iyice pişince baharatları  limon ve nar ekşisini de ekleyip karıştırın 


pişen  köfteleri sosun içine  döküp  bir tur karıştırın 
Sunum tabağına boşalttıktan sonra üzerine bir kase yoğurt (dilerseniz sarımsaklı yoğurt  dökün ) döküp  maydanoz veya naneyle süsleyin 

Afiyet Olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder