FELLAH KÖFTE
Bulgurun yoğurtla nefis domates sosla buluşmasından oluşan
nefis mi nefis bir lezzet
(4-6 kişilik )
Malzemeler;
3 su bardağı esmer köftelik bulgur (normal de olabilir)
2 su bardağı irmik
3 su bardağı su
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Pul biber
Nane
kimyon
Reyhan
Sosu için ;
6 tane domates
(ben yazın hazırladığımız konserve domates kullandım yarım kiloluk
olanlardan)
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı salça
birkaç damla limon suyu
7 8 diş sarımsak
Nane
Pul biber
Karabiber
sıvı yağ
Hazırlanışı;
Bulguru ve irmiği suyunu da ekleyip kısık ateşte
pişirin soğuyunca salça yumurta un ve baharatları da ekleyip güzelce yoğurun sonra fındık büyüklüğünde toplar yapıp ortasına bastırıp çukur yapın geniş bir tencerede bol suda köfteler suyun üzerine çıkana kadar haşlayın
onlar pişerken geniş bir tavaya biraz sıvı yağ döküp yağı kızdırın sarımsakları ezin yağ da hafif kavurun salçayı ekleyin domates sosunu veya rendelediğiniz domatesleri döküp bir taşım kaynatın iyice pişince baharatları limon ve nar ekşisini de ekleyip karıştırın
pişen köfteleri sosun içine döküp bir tur karıştırın
Sunum tabağına boşalttıktan sonra üzerine bir kase yoğurt (dilerseniz sarımsaklı yoğurt dökün ) döküp maydanoz veya naneyle süsleyin
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder