27 Ocak 2016 Çarşamba

MAGMA KEK



MAGMA KEK


Yumuşacık  bir kek ve arasında  akışkan  bir krema
Artık rulo pasta yapmak için  uğraşmaya  gerek yok😉


Malzemeler;

keki için; 

2 adet yumurta
1 çay  bardağı  şeker 
1 su bardağından bir parmak eksik süt 
1.5 su bardağı  un
Yarım  su bardağı  sıvı  yağ 
3 yemek kaşığı  kakao
Vanilya
Kabartma tozu

Krema için; 
2.5 su bardağı  süt 
2 kaşık  un
1 silme kaşık  mısır  nişastası 
1.5 çay  bardağı  şeker 
Vanilya

üzeri  için ;
benmari  usulü  eritilmiş bitter çikolata 


Hazırlanışı; 
Kekten  önce  kremayı yapmaya başlamak gerekiyor
Un nişasta  ve şekeri karıştırıp  üzerine yavaş  yavaş  sütü  ekleyin karıştırarak  pişirin  en son vanilyayı ekleyip karıştırın bir kenara bırakın 




keki için yumurta ve şekeri  çırpın  sütü  sıvı  yağı  da karıştırın, un kabartma tozu  kakao ve vanilyayı birleştirip  eleyerek sıvı karışıma ekleyin kek hamurunu yağlanmış  ve unlanmış kek kalıbına boşaltın üzerine pişmiş kremayı  kaşıkla boyuna aynı  hizada dökün 170 derece de kek iyice pişene kadar bekleyin keki çıkardıktan sonra ters çevirin  en üste  çikolata  eritip dökün 
Üzerini  dilediğiniz  gibi süsleme yapın 

Afiyet Olsun...



gezgicmutfak.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder