25 Ocak 2016 Pazartesi

KÜLLÜ KURABİYE




KÜLLÜ  KURABİYE 

Malzemeler;

1 adet yumurta
1 paket margarin
Yarım  su bardağı  sıvı  yağ 
Yarım  su bardağı  nişasta 
Yarım  su bardağından bir parmak fazla pudra şekeri 
5 su bardağı un
Kabartma tozu
Vanilya
(Bulamak için pudra şekeri  ve kakao)

Hazırlanışı;

Oda sıcaklığında  yumuşamış margarini derin bir kapta sıvı  yağ  ve pudra şekeri  ile iyice yoğurun yumurtayı  ekleyin
Unu kabartma tozu vanilya ve nişastayı karıştırın 
Onları da ekleyip biraz daha yoğurun 
Cevizden hafif büyükçe parçalar  koparıp
Uzun rulolar haline getirip uçlarını  birleştirin 
180 derecede içini  çekene kadar pişirin
Kurabiyeler fırından  çıktıktan  sonra pudra şekeri 
Ve kakaolu karışıma  bulayın
Dilerseniz servis yaparken üzerine aynı  karşımdan dökebilirsiniz 
 Afiyet Olsun😉

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder