26 Ocak 2016 Salı

TAVUKLU SULTAN KEBABI



TAVUKLU  SULTAN  KEBABI 


Misafirleriniz için  yapımı  ve servisi kolay bir 
Kebap denemekte fayda var😉

Malzemeler;

4 adet tavuk  göğüs  (but da kullanabilirsiniz)
1 su bardağı  bezelye
2 adet kırmızı  biber
2 adet sivri biber
1 tane havuç 
1 tane patates
1 tane soğan 
3 diş  sarımsak 
Kaşar  rendesi (üzeri  için )
tuz 
karabiber
Pul biber
Kimyon

Beşamel sos için;
2 dolu yemek kaşığı margarin  ya da tereyağ 
1.5 su bardağı  süt 
yarım  çay  bardağı un
Tuz

Hazırlanışı; 

ilk olarak patatesi ve havucu  rendeleyip tavada soteleyin sonra sırayla  orta büyüklükte  soğanı  biberleri doğrayıp  ekleyin 
Sebzeler iyice pişene kadar soteleyin
Tavukları küp  küp  doğrayın  ayrı  tencerede haşlayın en son tüm  malzemeleri karıştırın  baharatlarını ekleyip soğumaya  bırakın 
Yufkaları dört parçaya bölün  iki tanesini
sivri   uçları iç tarafa  gelecek şekilde  derin bir kaseye yerleştirin  kenarları  dışa  sarksın
Çukur  kısıma iç harçtan  ikişer  kaşık  koyup kapatın kağıt  serili  tepsiye ters çevirin 
Beşamel  sos için  tencerede yağı eritin unu ilave edip hafif kavurun   yavaşça sütü  de döküp  krema kıvamına  getirin sonra ters çevirdiğiniz böreklerin üzerine  sostan eşitçe dağıtın 200 derece  de hafif pembeleşene kadar pişirin  fırından  alıp  üzerlerine  kaşar  rendeleyin kaşar  eriyene kadar fırınlayın hafif  ılıyınca servis edin

Afiyet Olsun....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder