TAVUKLU SULTAN KEBABI
Misafirleriniz için yapımı ve servisi kolay bir
Kebap denemekte fayda var😉
Malzemeler;
4 adet tavuk göğüs (but da kullanabilirsiniz)
1 su bardağı bezelye
2 adet kırmızı biber
2 adet sivri biber
1 tane havuç
1 tane patates
1 tane soğan
3 diş sarımsak
Kaşar rendesi (üzeri için )
tuz
karabiber
Pul biber
Kimyon
Beşamel sos için;
2 dolu yemek kaşığı margarin ya da tereyağ
1.5 su bardağı süt
yarım çay bardağı un
Tuz
Hazırlanışı;
ilk olarak patatesi ve havucu rendeleyip tavada soteleyin sonra sırayla orta büyüklükte soğanı biberleri doğrayıp ekleyin
Sebzeler iyice pişene kadar soteleyin
Tavukları küp küp doğrayın ayrı tencerede haşlayın en son tüm malzemeleri karıştırın baharatlarını ekleyip soğumaya bırakın
Yufkaları dört parçaya bölün iki tanesini
sivri uçları iç tarafa gelecek şekilde derin bir kaseye yerleştirin kenarları dışa sarksın
Çukur kısıma iç harçtan ikişer kaşık koyup kapatın kağıt serili tepsiye ters çevirin
Beşamel sos için tencerede yağı eritin unu ilave edip hafif kavurun yavaşça sütü de döküp krema kıvamına getirin sonra ters çevirdiğiniz böreklerin üzerine sostan eşitçe dağıtın 200 derece de hafif pembeleşene kadar pişirin fırından alıp üzerlerine kaşar rendeleyin kaşar eriyene kadar fırınlayın hafif ılıyınca servis edin
Afiyet Olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder