YANARDAĞ PASTA
Vişne sosu ve muzlu ara dolgusuyla muhteşem
Bir lezzet
Kek için;
3 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı mısır nişastası
1 su bardağı un
Kabartma tozu
Vanilya
Ara dolgusu için;
2 paket krem şanti
3 adet muz
1 paket petibör bisküvi
Vişneli sos için;
2 paket tek içimlik
Vişneli meyve suyu (400 ml)
2 silme yemek kaşığı nişasta (mısır )
1 çay bardağı şeker (dilerseniz kullanmayabilirsiniz)
Hazırlanışı;
ilk olarak keki yapmakla başlayın yumurtayı şekeri
çırpın süt sıvı yağı ekleyin
Kabartma tozu vanilya un ve nişastayı karıştırıp eleyerek ekleyin
Yağlı kağıt serili küçük yuvarlak bir kalıba dökün
170 derece de pişirin
krem şantiyi paketin arkasındaki miktarda sütle
çırpın muzları küp küp doğrayın
bisküvileri elinizle parçalayın şantiye karıştırın
Vişneli sosu yapmak için
derin bir tencereye nişasta ve şekeri karıştırın üzerine iki küçük kutu meyve suyunu ekleyin
Kıvam alınca altını kapatın
Pişip soğuyan keki ikiye bölün taban kısmını
servis edeceğiniz kaba yerleştirin biraz sütle ıslatın ve üzerine
şantiyi küçük bir tepe şeklinde şekil verin
Kekin ayırdığınız diğer üst kısmı 12 eşit parçaya
bölün dilerseniz daha az parçaya da bölebilirsiniz
Servisi kolay olması açısından fazla dilim daha iyi oluyor aynı şekilde üçgen parçaları da sütle ıslatın şantili kısma yapıştırın son olarak soğuyan
vişneli sosu üzerine dökün kenarlardan akmasını sağlayın acelesi yoksa bir gece önceden yapın dinlenmesi gerekiyor hemen tüketecekseniz
En az 2 saat dolapta beklemelidir
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder