6 Şubat 2016 Cumartesi

YANARDAĞ PASTA



YANARDAĞ  PASTA


Vişne  sosu ve muzlu ara dolgusuyla muhteşem
Bir lezzet

Kek için;
3 yumurta
1 su  bardağı  sıvı  yağ
1 su bardağı  süt
1 su bardağı  şeker
1 su bardağı  mısır  nişastası
1 su bardağı un
Kabartma tozu
Vanilya

Ara dolgusu için;
2 paket krem şanti
3 adet muz
1 paket petibör bisküvi

Vişneli sos için;
2 paket tek içimlik
Vişneli  meyve suyu (400 ml)
2 silme yemek kaşığı  nişasta  (mısır )
1 çay  bardağı  şeker  (dilerseniz kullanmayabilirsiniz)

Hazırlanışı;
ilk olarak keki yapmakla  başlayın  yumurtayı  şekeri
çırpın süt  sıvı  yağı ekleyin
Kabartma tozu  vanilya un ve nişastayı karıştırıp  eleyerek  ekleyin
Yağlı  kağıt  serili küçük  yuvarlak bir kalıba  dökün
170 derece de pişirin
krem şantiyi paketin arkasındaki  miktarda sütle
çırpın  muzları küp  küp doğrayın
bisküvileri elinizle parçalayın şantiye karıştırın
Vişneli  sosu  yapmak  için
derin bir tencereye nişasta  ve şekeri  karıştırın  üzerine  iki küçük kutu meyve suyunu ekleyin
Kıvam alınca  altını  kapatın
Pişip soğuyan keki ikiye bölün  taban kısmını
servis edeceğiniz  kaba yerleştirin  biraz  sütle  ıslatın ve üzerine
şantiyi  küçük  bir tepe şeklinde şekil  verin


Kekin ayırdığınız diğer  üst  kısmı 12 eşit  parçaya
bölün  dilerseniz daha az parçaya  da bölebilirsiniz
Servisi kolay olması açısından  fazla dilim daha iyi oluyor aynı  şekilde  üçgen  parçaları  da sütle  ıslatın şantili kısma  yapıştırın son olarak soğuyan
vişneli sosu üzerine  dökün  kenarlardan akmasını sağlayın acelesi yoksa bir gece önceden  yapın  dinlenmesi gerekiyor hemen tüketecekseniz
En az 2 saat dolapta beklemelidir

Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder