TEPSİ KEBABI
Hatay mutfağının vazgeçilmez
lezzetlerinden sadece biridir
Misafire yakışır bir yemek
Deneyin😉
Malzemeler;
1.5 kg orta yağlılıkta iki kez çekilmiş et
1 baş soğan
2, 3 diş sarımsak
1 demet maydanoz
1 adet büyük kırmızı biber
1 adet büyük boy patates
2 3 tane domates
birkaç tane yeşil biber
tuz
Pul biber
Karabiber
Yeni bahar
İsteğe bağlı kimyon
Kekik
üzeri için
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı domates salçası
Hazırlanışı;
Etin dinlenmiş ve iki kez çekilmiş olması önemli zırhla çekilmesi esas olan ama o marifeti ustalarına bırakalım
soğan sarımsak kırmızı biber ve maydanozu rondo dan çekin
Eti ikiye bölün azar azar bu karışımdan ekleyip birer turda etle beraber çekin

daha sonra hepsini karıştırıp baharatlayın
Orta boy bir tepsiyi hafif yağlayın tereyağıyla olabilir
Tepsiye eti bastırarak yerleştirin
üzerine patatesi halka halka dilimleyin
Domates salçasını suda eritip üzerine dökün üzerine küçük parçalar halinde tereyağı ekledim pişmeden lezzet verdi deneyebilirsiniz 200 derece de 40 dk pişirin
domates ve biberleri pişmeye yakın yerleştirin ki
yanıp kararmasın
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder