7 Mart 2016 Pazartesi

TEPSİ KEBABI




TEPSİ  KEBABI 


Hatay mutfağının  vazgeçilmez  
lezzetlerinden sadece biridir
Misafire yakışır bir yemek
Deneyin😉


Malzemeler;
1.5 kg orta yağlılıkta  iki kez çekilmiş et
1 baş  soğan 
2, 3 diş  sarımsak 
1 demet maydanoz
1 adet büyük  kırmızı  biber
1 adet büyük  boy patates
2 3 tane domates
birkaç  tane yeşil  biber
tuz
Pul biber
Karabiber
Yeni bahar
İsteğe  bağlı  kimyon
Kekik
üzeri  için  
1 su bardağı  su
1 yemek kaşığı  domates salçası

Hazırlanışı; 
Etin dinlenmiş  ve iki kez çekilmiş  olması  önemli  zırhla çekilmesi  esas olan ama o marifeti ustalarına bırakalım 
soğan  sarımsak    kırmızı biber  ve maydanozu rondo dan çekin
Eti ikiye bölün azar azar bu karışımdan ekleyip birer turda etle beraber çekin 



daha sonra hepsini karıştırıp baharatlayın
Orta boy bir tepsiyi hafif yağlayın tereyağıyla olabilir
Tepsiye eti bastırarak yerleştirin  
üzerine  patatesi halka halka dilimleyin
Domates salçasını suda eritip üzerine  dökün üzerine küçük  parçalar  halinde tereyağı  ekledim  pişmeden  lezzet verdi deneyebilirsiniz  200 derece de 40 dk pişirin 
domates ve biberleri pişmeye  yakın  yerleştirin ki
yanıp  kararmasın

Afiyet Olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder