MİLFÖY HAMURU İLE GÜL BÖREĞİ
El açması börek tadında nefis
Patatesli bir börek
Yapımı da oldukça pratik;)
Malzemeler;
4 adet büyük boy patates
1 soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım demet dereotu
Dilerseniz nane de kullanabilirsiniz
Tuz
Karabiber
Kimyon
Yarım kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası
20 adet milföy hamuru
Açmak için un
üzeri için 1 tane yumurta
Hazırlanışı;
Patatesli iç harç için patatesleri soyun ince ince dilimleyin az suda haşlayın haşlandıktan sonra derin bir tavada soğanı kavurun baharatları salçasını ekleyin patatesleri de ekleyin karıştırın en son dereotunu da ekleyin soğumaya bırakın
Hamurun iyice çözülmesini bekleyin iki milföy karesini birleştirip boyuna biraz da enine doğru hafif unla açın ardından harçtan sürün rulo yapın gül böreği şeklinde sarın üzerine yumurta sarısı
sürüp önceden ısıtılmış
Not; (bu böreğin puf noktası milföy hamurunu iyi seçmektir.kaliteli bir milföy hamuru kullanmaya dikkat edin )
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder