7 Mart 2016 Pazartesi

MİLFÖY HAMURU İLE GÜL BÖREĞİ




MİLFÖY HAMURU İLE GÜL  BÖREĞİ 



El açması  börek  tadında nefis
Patatesli bir börek 
Yapımı da oldukça  pratik;)


Malzemeler; 

4 adet büyük  boy patates
1 soğan 
Yarım  çay  bardağı  sıvı  yağ 
Yarım  demet dereotu
Dilerseniz nane de kullanabilirsiniz 
Tuz
Karabiber
Kimyon 
Yarım  kaşık  biber salçası
1 kaşık  domates  salçası 
20 adet milföy  hamuru
Açmak  için  un
üzeri  için  1 tane yumurta

Hazırlanışı; 
Patatesli iç  harç  için patatesleri soyun ince ince dilimleyin az suda haşlayın haşlandıktan sonra derin bir tavada soğanı  kavurun baharatları salçasını ekleyin patatesleri de ekleyin karıştırın en son dereotunu da ekleyin soğumaya bırakın 
Hamurun iyice çözülmesini bekleyin  iki milföy  karesini  birleştirip boyuna biraz da enine doğru  hafif unla açın ardından harçtan  sürün  rulo yapın gül  böreği  şeklinde  sarın üzerine  yumurta sarısı 
 sürüp  önceden  ısıtılmış
180 derece fırında  pişirin 
Not; (bu böreğin  puf noktası  milföy hamurunu iyi seçmektir.kaliteli bir milföy  hamuru kullanmaya dikkat edin )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder