8 Nisan 2015 Çarşamba

ALBENİ KEK

ALBENİ KEK



Karamel  kek ve çikolata üçlüsü muhteşem tat yedikçe yedirtecek
 bir kek mutlaka deneyin

Malzemeler:
Keki için
3 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
kabartma tozu
 vanilya
1 su bardağı un
kakao
1 paket bitter çikolata (üzeri için)
Karamel için:
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
1 çay bardağı süt kreması
süt kaymağıda olabilir fakat iyi çırpmak gerekir
 Hazırlanılışı:
Öncelikle keki yapmakla başlayın yumurtayı ve şekeri köpürene kadar
çırptıktan sonra 
sıvı yağ yoğurt da eklenip bir tur daha çırpılır en son  un kakao kabartma tozu da dahil 1 su bardağı bir karışım elde edilir eleyerek karışıma eklenir kare bir tepsiye dökülüp
180 derecede 30 dk pişirilir
Ayrı bir tavada şeker hiç karıştırmadan karamelize edilir karamelize olduktan sonra
margarin ilave edilir en son krema da eklendikten sonra iyice çırpılır pürüzsüz kıvama gelince hafif kaynatıp ocaktan alınır ilk buharı çıkınca kekin üzerine dökülür soğuduktan sonra üzerine benmaride
erittiğimiz çikolata dökülür soğuduktan sonra servis edilir(servis etmeden 10  dk önce dolaptan çıkarılmalıdır karamel dolapta sertleşeceği için)
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder