ALBENİ KEK
Karamel kek ve çikolata üçlüsü muhteşem tat yedikçe yedirtecek
bir kek mutlaka deneyin
Malzemeler:
Keki için
3 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
kabartma tozu
vanilya
1 su bardağı un
kakao
1 paket bitter çikolata (üzeri için)
Karamel için:
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
1 çay bardağı süt kreması
süt kaymağıda olabilir fakat iyi çırpmak gerekir
Hazırlanılışı:
Öncelikle keki yapmakla başlayın yumurtayı ve şekeri köpürene kadar
çırptıktan sonra
sıvı yağ yoğurt da eklenip bir tur daha çırpılır en son un kakao kabartma tozu da dahil 1 su bardağı bir karışım elde edilir eleyerek karışıma eklenir kare bir tepsiye dökülüp
180 derecede 30 dk pişirilirAyrı bir tavada şeker hiç karıştırmadan karamelize edilir karamelize olduktan sonra
margarin ilave edilir en son krema da eklendikten sonra iyice çırpılır pürüzsüz kıvama gelince hafif kaynatıp ocaktan alınır ilk buharı çıkınca kekin üzerine dökülür soğuduktan sonra üzerine benmaride
erittiğimiz çikolata dökülür soğuduktan sonra servis edilir(servis etmeden 10 dk önce dolaptan çıkarılmalıdır karamel dolapta sertleşeceği için)
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder