8 Nisan 2015 Çarşamba

BURGULU ÇÖREK

BURGULU ÇÖREK



Diğer tepsiye yaptığımız çöreklerin dışında servisi yapımı 
kolay bir çörek zeytin ve peynirle çeşitlendirilebilir

Malzemeler:
3 su bardağı ılık su 
yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ 
2 yemek kaşığı toz şeker
aldığı kadar un
iç harç için:
haşhaş ceviz ve sıvıyağ 
karışımı

Hazırlanışı:
Derin bir kapta su ile maya özleştirilir şeker
 tuz sıvı yağ da eklenir onları karıştırdıktan sonra azar azar
un eklenir yoğurdukça hamur ele yapışmayacak kıvama gelince un ilave etmeyin
hamuru yoğurduktan sonra 10 dk bekletin

hamur kıvama gelince iki eşit parçaya 
bölünüp bezeler haline getirilir oklava yardımıyla açıp
 haşhaşlı harcı üzerine sürülür rulo halinde sarıldıktan sonra
dilim dilim kesip ortalarından çizikler atılır en son tek tarafları içlerinden birer kez
geçirilip tepsiye yerleştirilir  üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede pişirilir
afiyet olsun 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder