BURGULU ÇÖREK
Diğer tepsiye yaptığımız çöreklerin dışında servisi yapımı
kolay bir çörek zeytin ve peynirle çeşitlendirilebilir
Malzemeler:
3 su bardağı ılık su
yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
aldığı kadar un
iç harç için:
haşhaş ceviz ve sıvıyağ
karışımı
Hazırlanışı:
Derin bir kapta su ile maya özleştirilir şeker
tuz sıvı yağ da eklenir onları karıştırdıktan sonra azar azar
un eklenir yoğurdukça hamur ele yapışmayacak kıvama gelince un ilave etmeyin
hamuru yoğurduktan sonra 10 dk bekletin
hamur kıvama gelince iki eşit parçaya
bölünüp bezeler haline getirilir oklava yardımıyla açıp
haşhaşlı harcı üzerine sürülür rulo halinde sarıldıktan sonra
dilim dilim kesip ortalarından çizikler atılır en son tek tarafları içlerinden birer kez
geçirilip tepsiye yerleştirilir üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede pişirilir
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder