8 Nisan 2015 Çarşamba

CEVİZ KURABİYE

CEVİZ KURABİYE

Yapılışı yorucu ve zahmetli olsada yemesi içinin akışkan çikolatası ile 
gerçekten denenilesi bir tarif
Misafirlerinize değişik şeyler ikram etmek istiyorsanız bu tarif tam da size göre

Malzemeler:
1 paket margarin 
1.5 çay bardağı pudra şekeri
kabartma tozu 
vanilya
aldığı kadar un( sert bir hamur olacak)
Dolgusu için:
çikolata sos kullanıyorum ben eritilmiş çikolata
muzlu pudinğ ve daha bir çok seçenek kendinizde üretebilirsiniz
ve olmazsa olmaz ceviz içi
Hazırlanışı:
Yumuşamış  margarini pudra şekeri ile yoğurarak eritiyoruz vanilyayı 
kabartma tozunu  azar azar da unu ekliyoruz kıvam alana kadar un eklemeye devam ediyoruz
hamuru yoğurduktan sonra 10 dk dinlendiriyoruz
Hamur dinlendikten sonra hamurdan çağla büyüklüğünde bezeler alıp aşağıda 
eklediğim kalıpların çukur yerlerine yerleştirip gazlı ocakta ters düz yapıp
pişiriyoruz ilk seferde çukurlara minik parçalar halinde margarin sürüyoruz ki yapışmasın
hamurlar tek kabuk halinde çıkıyor daha sonra aralarına dolgu ve yarımşar ceviz koyup kapatıyoruz
AFİYET OLSUN




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder