KOLAY HAŞHAŞLI TEPSİ ÇÖREĞİ
Yemesi kadar yapılışıda en az
o kadar kolay bir tarif iş çıkışında veya aniden gelecek
olan misafirlerinize yapılabilecek çok çabuk yapacağınız bir tarif
Malzemeler:
2.5 su bardağı ılık süt veya su
1 paket instant maya ya da 2 yemek kaşığı kuru maya
1 adet yumurta
yarım çay bardağı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı şeker
aldığı kadar un
içi için:
1 su bardağı haşhaş
1 su bardağı sıvı yağ
Hazırlanılışı:
Derin bir yoğurma kabına sütü mayayı koyup özleştiriyoruz sırasıyla
tuzu şekeri yumurtayı yağı koyup karıştırıyoruz unu az az ekleyip yoğurdukça ekliyoruz
hamuru yoğurduktan sonra 5 10 dk dinlendiriyoruz
Şekilde de görüldüğü gibi önce bezeyi yuvarlak açıp arasına sıvı yağlı harçtan
sürüyoruz tek tarafını katlıyoruz aynı şekilde diğer tarafa
da uyguladıktan sonra hamuru ters çevirip açıyoruz böylece katlı bir hamur
elde ediyoruz dikdörtgen bir tepsiye
yerleştiriyoruz üzerini yumurta ve susamla süsledikten sonra 180 derecede ısıtılmış fırında kızartıyoruz fırından çıkıp soğuduktan sonra dikdörtgen dilimler kesip servis ediyoruz
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder