PORTAKAL SOSLU MİNİ KEK
Ekşimsi tatlılardan hoşlananlar bu minik kekler tam size göre
sadece sosu için bile yenebilir bence
Malzemeler:
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
yarım çay bardağı yoğurt
1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
kabartma tozu
3 portakalın kabuk rendesi
aldığı kadar un(hamur boza kıvamında olana kadar )
sosu için:
4 adet portakalın suyu
ya da 1 su bardağı portakal suyu
2 silme yemek kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı şeker
1 adet portakal(üzerini süslemek için)
Hazırlanışı:
ilk olarak sosumuzu hazırlıyoruz nişastayı portakal suyunu şekeri karıştırıp pişene kadar
karıştıralım pelte kıvamına gelince altını kapatıp soğumaya bırakalım
Kekimiz için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım yağı yoğurdu da ekleyip bir tur daha çırpalım unu kabartma tozunu da eleyip ilave edelim son olarak portakal kabuğunu da ekleyelim
kalıpları yağlayıp keki boşaltalım
Ben şekil vermek için bu kalıbı kullandım siz herhangi bir kalıpta kullanabilirsiniz
kekler piştikten sonra soğutup ters çevirdim üst tarafı altta kalacak şekilde
bir kaşık sostan üzerlerine sürün daha sonra çok ince birer dilim portakal
ilave edin üzerine bir kat daha sostan ilave edin sosu katılaşana kadar
dolapta dinlendirdikten sonra servis yapın
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder