25 Nisan 2015 Cumartesi

KIBRIS TATLISI(ARTAN EKMEKLERDEN)


KIBRIS TATLISI(ARTAN EKMEKLERDEN)


Artmış ekmeklerimizi ziyan etmemek adına 
kendi galeta ununuzu kendiniz yapın hatta tatlı ve
köfteleriniz de kullanın 
Bu da artanlarını kurutup un haline getirdiğim ekmeklerden yaptığım bir tatlı

Malzemeler:
3 su bardağı kurutulmuş rondoda çekilmiş ekmek
3 adet yumurta
1 paket hindistan cevizi
1 su bardağı dövülmüş ceviz 
2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı şeker
vanilya
kabartma tozu

Kreması için:

3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı nişasta 
2 silme yemek kaşığı un
1.5 çay bardağı şeker

Şerbet için:

2.5 su bardağı su 
2.5 su bardağı şeker 
vanilya 
bir iki damla limon
(şerbet kaynayınca eklenecek)

Hazırlanılışı:

İlk olarak şerbetinizi yapın şeker ve su kaynadıktan sonra limonu damlatın
15 20 dk daha kaynatın en son 
vanilyayı ekleyin soğumaya bırakın 
 kek için derin bir kapta yumurta ve şekeri çırpın yoğurdu sıvı yağı
da ekleyin bir tur daha çırpın hindistan cevizini cevizi de bu karışıma ekleyin sonra unu ve kabartma tozunu ekmek kurularını da ekleyip koyu
kıvamlı bir hamur elde edin az gelirse biraz daha ekmek ekleyin
 yağlanmış tepsiye yayın harcı
fırına verin iyice kuruyana kadar kızartın
 fırından çıkınca ilk buharı çıkınca ılık şerbeti üzerine dökün
Un süt nişasta ve şekerle hazırladığınız kremayı da kekin üzerine dökün en üstede bir kaşık kakao
ile karıştırdığınız hindistan cevizini serpin bir gece önceden yapmanızı tavsiye ederim 
AFİYET OLSUN...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder