YILDIZ TART
Alışıla gelmiş bir tart hamuru olsa da şekil itibarıyla
kendini diğer tartlardan ayıran bir tart
Tartın vazgeçilmezi birbirine uyumlarıyla ün yapmış elma ceviz
ve tarçın dolgusuyla 5 çaylarının vazgeçilmezlerinden
malzemeler:
1 adet yumurta
1 paket yumuşamış margarin
5 yemek kaşığı şeker
yarım çay bardağı sıvı yağ
500 gr un
dilerseniz unun yaklaşık 100 gr kadarı yerine nişasta kullanabilirsiniz
1 çay kaşığı kabartma tozu
bir çimdik tuz (fazla kaçırmayın)
vanilya
iç harcı için:
3 adet büyük boy elma
10 adet ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1.5 çay bardağı toz şeker
hazırlanılışı:
iç harçın hazırlanılışı:
İşe ilk olarak elmaların kabuklarını soymayla başlayalım
rendenin kalın kısmı ile rendeleyelim bir tavaya boşaltıp ateşe verelim üzerine
şekeri dökelim şekerle karamelize olduktan sonra bir iki yemek kaşığı su koyabilirsiniz elmanın
daha iyi pişmesi için
hamuru için:
İlk olarak margarini sıvı yağı ve şekeri karıştırıp yoğuralım yoğururken margarini
tamamen eritmeyin biraz parçalı kalması hamurunuz pişerken gevreklik katacak
sonra yumurtayı unu kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim tamamını yoğurduktan sonra
elimize elma büyüklüğünde hamurlar alıp açalım açtığımız yuvarlak hamurların 5 yada
6 kenarından sıkıp şekil verelim üstüne harcınıda ekleyip 170 derecede pişirelim
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder