15 Haziran 2015 Pazartesi

GALETA UNLU SARMA BÖREK

GALETA UNLU SARMA BÖREK


Dışı çıtır içi puf puf bir börek hazırladıktan sonra 
buzluğa atıp daha sonra da kullanılabilir

Malzemeler;

1 paket yufka
Yarım kalıp peynir
Maydanoz
yarım su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ 
1 yumurta
galeta unu 
(ben kurutulmuş rondodan geçirilmiş ekmek kullandım)

Hazırlanış;

Suyu ve sıvı yağı derin bir kapta karıştırın
İlk yufkayı açıp heryerini karışımdan sürün
katlama yerlerinden katlayın katlarken de
her bir kata karışımdan sürün
diğer yufkaları da aynı şekilde devam edin
Katlama işi bittikten sonra yufkayı ortadan ikiye bölün
sonra uzun şeritler halinde 6 eşit parçaya bölün
İç harçlarını ekleyip kenarlarını katlamadan sarın önce yumurtaya 
sonra galeta ununa bulayın 200 drc fırında kızartın
dilerseniz yağda da kızartabilirsiniz

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder