VİŞNE SOSLU TART KEK
Ekşili tatları sevenler için birebir hafif
ve kolay bir tarif özellikle yaz aylarına yakışır
bir lezzet denemenizi öneririm
Malzemeler;
keki için;
2 adet yumurta
5 yemek kaşığı şeker
1,5 su bardağı un
1,5 çay bardağı sıvı yağ
5 yemek kaşığı yoğurt
Kabartma tozu
vanilya
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Vişneli sos için;
3 su bardağı vişne suyu
(Ben kendi yaptığım doğal vişne suyunu kullandım)
Paket olanlar da olabilir
3,5 yemek kaşığı nişasta(mısır)
isteğe bağlı bir miktar şeker
Hazırlanışı;
ilk olarak vişneli sosunuzu hazırlayın
vişne suyunuzu şeker ve nişastayı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin
soğumaya bırakın
krem şantiyi çırpın dolapta bekletin
Yumurta ve şekeri çırpın köpürene kadar daha sonra yoğurt sıvı yağı
ekleyin biraz karıştırın en son kabartma tozu vanilya ve unu
karıştırıp sıvılara ekleyin karıştırıp tart kalıbına dökün
pişince keki ters çevirin üzerini yarım su bardağı sütle ıslatın
üzerine şantisini sürün ve vişneli sosu da dökün buzdolabında
beklettikten sonra servis edin
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder