19 Haziran 2015 Cuma

GÜLLAÇ

GÜLLAÇ


Ramazan ayının vazgeçilmezi serin misafirlerinize
ikram edeceğiniz hafif bir tat

Malzemeler;

15 yaprak güllaç
2,5 litre süt
2 su bardağı şeker

süslemek için;

ceviz
kiraz

Hazırlanışı; 
Sütü ve şekeri karıştırıp kaynara yakın şekilde bekletin
Güllaç yapraklarını ilk olarak ikiye bölün
Kare borcama yuvarlak kısımları
içe gelecek şekilde yerleştirin


her seferinde birer kepçe süt dökün(süt kaynara yakın olsun )
diğer yaprakları da aynı şekilde devam edin
Bittikten sonra üzerini streç film le kapatın
buzdolabında 3 saat bekletin soğuduktan sonra
süsleme yapın
(Ara katlara ceviz koymayın ceviz güllaçın
kararmasına sebep olur)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder