18 Haziran 2015 Perşembe

MİLFÖY HAMURU İLE ÇÖREK VE SİMİT

MİLFÖY HAMURU İLE ÇÖREK VE SİMİT


Milföyle yapılan bu nefis çörekler şimdilerde
tam da sahura göre
İçerisine ekleyeceğiniz  malzeme 
isteğinize bağlı peynir dışında
salam sosis de ekleyebilirsiniz

Malzemeler;

6 adet milföy
arasına sürmek için bir miktar yağ
1 çay bardağı haşhaş
Avuç içi kadar peynir
çörek otu
yarım çay bardağı tahin
bir tutam şeker
bir kaç tane ceviz

Hazırlanışı; 

iki tane milföyden iki adet simit çıkıyor
ilk olarak iki kare milföyü hiç ayırmadan
Biraz un serpip açın hamuru uzatın sonra
biraz yağ ile yağlayın üzerine haşhaşı dökün
hamuru rulo haline getirin
Boydan ikiye bölün
herbirini kıvırın uçlarından birleştirin


Aynı aşamaları tahinli ve şekerli olanlar içinde yapıyoruz hamuru az unla
açıp bu kez tahin şeker ve ceviz ekleyip
rulo şeklinde sarıyoruz ikiye böldükten sonra
bu kez kesilmiş tarafları yukarı olacak
şekilde gül böreği gibi sarıyoruz

Peynirli  çörek otlu olanı sadece rulo yapıp yan yan kesin
 Hepsinin üzerine de yumurta sarısı sürün 200 derece
ısıtılmış fırında kızartın 



Afiyet Olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder