PATATES KAYIĞI
Akşam yemek davetlerinize kolay ve şık bir sunumla
sunabileceğiniz lezzetli doyurucu bir tarif
Malzemeler;
4 adet patates
150 gr kıyma
2 küçük domates
2 sivri biber
1 soğan
3 diş sarımsak
yarım demet maydanoz
sıvı yağ
tuz
karabiber
kimyon
3 tatlı kaşığı salça
Hazırlanışı;
İlk olarak patatesleri boyuna ikiye bölün
İçlerini kabak oyacağı ile çıkarın
Su dolu kabın içerisinde bekletin
Derin bir tavada kıymayı kavurun
sonra sırasıyla soğan biber sarımsağı da ekleyin
en son domatesi ve maydanozu ekleyin biraz pişirin
Salçayı tuzu karabiberi ekleyin karıştırın kapağını kapatın
oyduğunuz patatesleri hafif tuzlayın
sonra içlerine harcı ekleyin derin geniş bir tencereye
patatesleri yerleştirin
Patateslerle aynı hizaya gelecek şekilde
Salçalı su ekleyin üzerlerine hafif orta ateşte pişirin
biraz dinlendikten sonra servis edin
Afiyet Olsunn...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder