20 Haziran 2015 Cumartesi

PATATES KAYIĞI

PATATES KAYIĞI


Akşam yemek davetlerinize kolay ve şık bir sunumla
sunabileceğiniz lezzetli  doyurucu bir tarif

Malzemeler;

4 adet patates
150 gr kıyma
2 küçük domates
2 sivri biber
1 soğan
3 diş sarımsak
yarım demet maydanoz
sıvı yağ
tuz 
karabiber
kimyon
3 tatlı kaşığı salça

Hazırlanışı;

İlk olarak patatesleri boyuna ikiye bölün
 İçlerini kabak oyacağı ile çıkarın
Su dolu kabın içerisinde bekletin
 Derin bir tavada kıymayı kavurun
sonra sırasıyla soğan biber sarımsağı da ekleyin 
en son domatesi ve maydanozu ekleyin biraz pişirin
Salçayı  tuzu karabiberi ekleyin karıştırın kapağını kapatın
oyduğunuz patatesleri hafif tuzlayın
sonra içlerine harcı ekleyin derin geniş bir tencereye
patatesleri yerleştirin
Patateslerle aynı hizaya gelecek şekilde
Salçalı su ekleyin üzerlerine hafif orta ateşte pişirin
biraz dinlendikten sonra servis edin

 Afiyet Olsunn...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder