15 Haziran 2015 Pazartesi

MISIR UNLU PATLICAN KIZARTMA

MISIR UNLU PATLICAN KIZARTMA


Patlıcanı sevmeyenlerin bile yiyebileceği hatta tadının
farkına bile varamayacağı  soğuk bir atıştırmalık

Malzemeler;

2 adet büyük boy patlıcan
100 gr kaşar peyniri
bir su bardağı mısır unu
2 adet yumurta
Tuz 
karabiber
kızartmak için sıvı yağ
  
Hazırlanışı; 

Öncelikle patlıcanları uzun şeritler halinde 
ince ince kesin tuzlu suda bekletin
derin bir tavaya bir miktar sıvı yağ ekleyin
ısınınca patlıcanları kurulayın önce yumurtaya
sonra mısır ununa bulayıp kızartın

Patlıcanları soğumaya bırakın kaşarlari uzun dilimler halinde  kesin
soğuyan patlıcanların arasına yerleştirin ve sarın



Sardığınız patlıcanları son olarak yağsız
tava da kapağı kapali kaşar eriyene kadar 
bekletin  eriyince domatesle süsleyip
servis edin

Afiyet Olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder