13 Temmuz 2015 Pazartesi

DONDURMALI UN HELVASI


DONDURMALI UN HELVASI


Özel günlerin vazgeçilmezi muhakkak her evde
yapılır komşulara da dağıtılır

Malzemeler;

150 gr margarin
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
1su bardağı+1 parmak kadar daha un
1 çay bardağı şeker
2 bardak kaynar su
1 adet maraş kutu dondurma

Hazırlanışı; 
İlk olarak derin yanmaz tencerede yağı eritin
yağ eriyince sıvı yağı ekleyin kaynasın sonra unu ekleyin
Orta ateşte karıştırarak iyice kokusu çıkıp rengi dönene kadar kavurun
kavurma işi bitince şekeri üzerine boşaltın boşaltır boşaltmaz
Kaynar suyu ilave edin hızlıca karıştırın ki
topaklanmasın özleşince kapağı kapatın dinlendirin

daha sonra derin bir kaseye helva dökün içlerini
çukurlaştırın ikişer kaşık dövme dondurma ekleyin
Üzerlerine tekrar helvayla kapatın
Başka bir tabağa ters çevirip servis edin 

AFIYET

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder