31 Ağustos 2015 Pazartesi

MACARON KEK


MACARON KEK


Basit ama bir o kadar da lezzetli bir tarif
Artan bayat keklerinizi değerlendirmek için 
şahane  bir yöntem 

Malzemeler;
4 dilim kek bayat ya da taze farketmez (kakaolu tercihen)
2 adet muz
2 yemek kaşığı damla çikolata 
80 gr çikolata(bitter)

Hazırlanışı; 
İlk olarak bitter çikolatayı benmari usulü eritin
Derin bir kapta keki ufalayın muzun bir tanesini
Küp  küp doğrayın keke ekleyin erittiğiniz çikolatadan bir yemek kaşığı ilave edin en son damla çikolatayı da ekleyip yoğurup hamur kıvamına  getirin
Elde ettiginiz hamurdan cevizden küçük bezeler yapıp yuvarlayın diğer  muzu dilimleyip bezelerin üzerine dizin

Üzerine bir kat daha beze koyup hafif bastırın
En üst kata erittiğiniz  çikolatadan sürün  ve buzdolabının dondurucu  kısmında  2 saat kadar beklettikten sonra servis edin
AFİYET  OLSUN  



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder