GÜLLAÇ ŞÖBİYET
Ramazan_ı Şerif in sonları sebebiyle hala evlerde güllaç yaprakları
olduğunu düşünerek yapmalıyım dediğim bir tarif oldu
denemelisiniz hiçte fena da olmadı çıtır tatlı sevenler için nefis bir tarif
Malzemeler:
6 adet güllaç yaprağı
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta(tepeleme)
1 yemek kaşığı un(silme)
3 yemek kaşığı şeker( kreması için)
vanilya
Güllacı ıslatmak için 2 su bardağı kaynar süt
yarım su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
vanilya
Hazırlanışı:
ilk olarak şerbeti kaynatın kaynayınca limonu ekleyin
10 dk kadar daha kaynatın vanilya ekleyin soğumaya bırakın
Daha sonra derin bir tencere de kreması için irmik nişasta ve unu
ekleyin sütünü azar azar ekleyin ocağa alın pişene kadar karıştırın indirmeye
yakın vanilyayı ekleyin soğumasını bekleyin
diğer yandan güllaçları ikiye kesin her bir yaprağı
tepsinin içinde kaynar olan sütle ıslatın ıslattıktan sonra sıvı yağ serpiştirin kenarlarından katlayın
orta kısma muhallebiden dökün muska şeklinde sarın yağlı fırın tepsisine yerleştirin
tümünü bu şekilde sardıktan sonra artan yağı üzerlerine gezdirin
180 derecede üzerleri iyice kızarına kadar bekletin
Kızaran tatlılar fırından çıktıktan hemen sonra ılık şerbeti dökün
soğuduktan sonra üzerini ceviz dilerseniz de antep fıstığı ile süsleyin
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder