6 Eylül 2015 Pazar

MİNİ BİBERLİ EKMEK





MİNİ BİBERLİ  EKMEK


http://gezgicmutfak.blogspot.com.tr/



Esas olan tandırda pişirip yemek incecik hamuruyla
Lorlu mis gibi zahter kokusuyla ama
Evde sizde mini biberlilerinizi yapabilirsiniz

Malzemeler;
Hamuru için; 
1 su bardağı süt 
1,5 su bardağı  su
6 ya da 7 su  bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı  kaşığı  tuz
2 yemek kaşığı şeker 
1 çay bardağı  sıvı  yağ

Biberli harç  için; 
2 adet kırmızı kapya biber
3 yeşil biber
2 adet orta boy soğan 
Yarım  su bardağı  sıvı yağ
1 yemek kaşığı  biber salçası
1 yemek kaşığı  domates  salçası 
yarım  çay bardağı  susam
2 tatlı kaşığı kimyon
Pul biber
Tuz
Kekik
Hazırlanışı; 
İlk  olarak işe  harcınızı hazırlamakla başlayın
tüm  malzemeleri rondodan geçirin  tavaya
Sıvı yağı dökün rondodan geçirdiğiniz harcı
Ekleyin biraz kavurun 
susamı salçalarıda ekleyin soğumaya bırakın
derin bir kapta sıvı  yağ  maya tuz şekeri ve suyu
karıştırıp mayalandırın
Kabarınca azar azar yoğurdukça un ekleyin
Kulak memesi kıvamında  olsun birer yumurta
http://gezgicmutfak.blogspot.com.tr/

Büyüklüğünde  bezeler alıp yuvarlayın tepsiye dizin  tam ortadan avuç içinizle bastırın bastırdığınız yere
İç harçtan bolca yayın  200 derecelik fırında kenarları
Hafif pembeleşinceye dek kızartın

Afiyet Olsunn


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder