MİNİ BİBERLİ EKMEK

Esas olan tandırda pişirip yemek incecik hamuruyla
Lorlu mis gibi zahter kokusuyla ama
Evde sizde mini biberlilerinizi yapabilirsiniz
Malzemeler;
Hamuru için;
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı su
6 ya da 7 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
Biberli harç için;
2 adet kırmızı kapya biber
3 yeşil biber
2 adet orta boy soğan
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım çay bardağı susam
2 tatlı kaşığı kimyon
Pul biber
Tuz
Kekik
Hazırlanışı;
İlk olarak işe harcınızı hazırlamakla başlayın
tüm malzemeleri rondodan geçirin tavaya
Sıvı yağı dökün rondodan geçirdiğiniz harcı
Ekleyin biraz kavurun
susamı salçalarıda ekleyin soğumaya bırakın
derin bir kapta sıvı yağ maya tuz şekeri ve suyu
karıştırıp mayalandırın
Kabarınca azar azar yoğurdukça un ekleyin
Kulak memesi kıvamında olsun birer yumurta
Büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlayın tepsiye dizin tam ortadan avuç içinizle bastırın bastırdığınız yere
İç harçtan bolca yayın 200 derecelik fırında kenarları
Hafif pembeleşinceye dek kızartın
Afiyet Olsunn
karıştırıp mayalandırın
Kabarınca azar azar yoğurdukça un ekleyin
Kulak memesi kıvamında olsun birer yumurta
Büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlayın tepsiye dizin tam ortadan avuç içinizle bastırın bastırdığınız yere
İç harçtan bolca yayın 200 derecelik fırında kenarları
Hafif pembeleşinceye dek kızartın
Afiyet Olsunn
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder